Chirurg român sau Chirurg străin?

După cum am menţionat în diverse locuri, factorul decisiv pentru rezolvarea hipospadiasului pe care îl are băieţelul dumneavoastră, este CHIRURGUL. Responsabilitatea alegerii acestui chirurg, care să rezolve problema copilului, în aşa fel încât, ulterior, acesta să se dezvolte normal fizic şi psihosocial, vă apaţine în întregime. 

Experienţa tristă pe care au avut-o unii părinţi după operaţiile nereuşite pentru hipospadias efectuată copiilor lor în ţară, determină o parte dintre  părinţii care  au copii cu hipospadias să apeleze la chirurgi străini, cheltuind sume de bani importante, pe care le au sau fac eforturi mari să le obţină. Din păcate, aceste sume de bani solicitate de medicii străini, deşi sunt nejustificat de mari în România, nu pot garanta o reuşită funcţională şi estetică a operaţiilor!

Deoarece de muţi ani sunt profund implicat în toate aspectele privind chirurgia  hipospadiasului la copil, adolescent şi adult, cunosc pe deplin suferinţa pe care o generează rezolvarea  acestei anomalii congenitale asupra copilului şi a părinţilor. Cunoaşterea acestei suferinţe a făcut ca atunci când s-a născut recent nepoţelul meu, primul lucru pe care l-am făcut, atunci când l-am avut în braţe, a fost să verific dacă are hipospadias, şi să răsuflu uşurat că totul era normal!

De ce am răsuflat uşurat tocmai eu, care după cum am scris mai sus ‘‘sunt profund implicat în toate aspectele privind chirurgia hipospadiasului la copil, adolescent şi adult‘‘? Tocmai din acest motiv. ŞTIAM,nici eu şi niciun alt chirurg din ţară sau din afara ei, nu ar fi putut GARANTA un succes de 100%! Succesul unui chirurg se evaluează în procente, respectiv câţi pacienţi din 100 au beneficiat de o operaţiile  pe care le efectuează. Este bine ca  fiecare chirurg  să îşi cunoască aceste procente de succes,  să le prezinte lumii medicale  şi să caute permanent informaţii şi soluţii pentru a le îmbunătăţii.

Nu există ‘‘tehnici secrete‘‘, ştiute doar de anumiţi chirurgi, prin care aceştia să obţină rezultate spectaculoase! TOATE tehnicile chirurgicale sunt publicate  în reviste şi cărţi de specialitate şi prezentate în cadrul workshop-urilor (operaţii transmise în direct), fiind astfel accesibile oricărui  chirurg. Depinde doar de acesta să le înveţe şi apoi să le indice şi să le execute corect, în măsura în care este preocupat şi deasemena în măsura în care are condiţiile logistice necesare (spital dotat şi personal calificat).  

Aceasta înseamnă că atunci când aceste condiţii există, nu ţara în care profesează  chirurgul îi stabileşte automat competenţa! Competenţa chirurgului depinde DOAR de preocuparea şi inclinaţiile psihofizice pe care acesta le are  pentru un anumit domeniul al medicinei. Pe baza acestora  apare şi se dezvoltă experienţa personală, prin informare permanentă şi efectuarea unui număr mare de operaţii corect indicate şi executate   , cu  rate de succes asemănătoare cu cele mai bune publicate pe plan internaţional.

Pentru Chirurgia Hipospadiasului, în România există logistica necesară, în special în spitalele private, astfel că nu sunt obstacole obiective pentru un chirurg român care doreşte să abordeze acest segment al chirurgiei reconstructive genito-uretrale la bărbat. După cum am scris, depinde doar de preocuparea  şi înclinaţiile psihofizice ale acestuia.

În ceea ce mă priveşte, această preocupare şi înclinaţii personale s-au  transformat în pasiunea pe care o am pentru Chirurgia Hipospadiasului, beneficiind de logistica impecabilă oferită de  Spitalului de Pediatrie MedLife.   

Revenind la întrebarea din titlu, este bine ca înainte să alegeţi, să luaţi în consideraţie următoarele avantaje, dacă alegeţi un chirurg român, care are o competenţă similară cu cea a oricărui chirurg stăin:

  • puteţi comunica direct, în limba română cu chirugul care urmează să vă opereze copilul, fără să aveţi nevoie de un translator sau să folosiţi o limbă care  nu vă este familiară.
  • aveţi acces direct, permanent, la acest chirurg, în perioada preoperatorie şi mai ales postoperatorie, în contextul în care nici un chirurg nu poate exclude apariţia complicaţiilor ulterioare.
  • Costurile operaţiei pentru hipospadias, şi pentru eventualele complicaţii ulterioare, sunt mult mai mici decât onorariile nejustificat de mari cerute de medicii străini care vin să opereze în România

De aceste avantaje puteţi beneficia la Spitalul de Pediatrie MedLife, unde operez copiii cu hipospadias primar sau copii care au avut multiple operaţii nereuşite pentru hipospadias. Rezultatele mele, prezentate în paginile acestui site, sunt prezentate la congrese medicale din ţară şi străinătate şi sunt  similare cu cele obţinute de orice coleg străin supraspecializat în chirurgia hipospadiasului.

Sus